HRV    ENG
Izbornik   
Europska unija - zajedno do fondova

Fotografija Posjetiteljskog centra Dravska priča

Sadržaji za osobe sa invaliditetom

Prostor Posjetiteljskog centra Dravska priča prilagođen je i posjetiteljima s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. Prostor Posjetiteljskog centra ima ugrađene podizne platforme koje omogućuju pristup svim sadržajima Centra. Poučna staza u perivoju, popločena je drvenim oblicama te je tako omogućen neometan obilazak i upoznavanje sa svim sadržajima perivoja.

 

U perivoju je postavljeno 10 info edukativnih tabli o 27 zaštićenih vrsta drveća i grmlja, a za slabovidne i slijepe osobe uz svaku tablu postavljena dodatna ploča na Brailleovom pismu. Isto tako, u dijelu perivoja u kojem je smješten Vrt mirisnih doživljaja, postavljena je 21 info edukativna tabla (cvijeće i ljekovito i aromatično bilje) sa dodatkom na Brailleovom pismu.

 

U prostorima Posjetiteljskog centra Dravska priča prilagođen je i sanitarni čvor (u prizemlju) za potrebe osoba sa invaliditetom i smanjenom pokretljivošću.

 

Djelatnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ educirani su za potrebe obavljanja svih ponuđenih programa kao i pomoć osobama sa invaliditetom.

Djelatnici Javne ustanove educirani su za:

  • vodiče - interpretatore zaštićenih dijelova prirode
  • vodiče za osobe s posebnim potrebama (vodič za osobe sa poteškoćama u kretanju i oštećenjima vida, vodiči za osobe s oštećenjima sluha)
  • ciklovodiče