HRV    ENG
Izbornik   
Europska unija - zajedno do fondova

Aktualno

8.2.2024.

Početna konferencija projekta Ružičaste zloćke

Danas, 8. veljače 2024. godine, u organizaciji Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, u Posjetiteljskom centru Dravska priča održana je Početna konferencija projekta Ružičaste zloćke.

Na početku konferencije pozdravnim riječima uzvanicima su se obratili voditeljica projekta i ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, Tatjana Arnold Sabo, Blanka Celinšak Mezga, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Marijo Klement, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije.

Nakon pozdravnih riječi, voditelj bio istraživačke stanice, Vladimir Juhaz održao je prezentaciju Invazivne strane vrste, a čuvar prirode, Karlo Fičko prezentirao je projekt Ružičaste zloćke i aktivnosti koje će Javna ustanova provesti tijekom realizacije projekta.

U nastavku, Una Mršić, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Uprava za zaštitu prirode održala je prezentaciju Aktivnosti na suzbijanju invazivnih stranih vrsta u RH, a Valerija Hima, Zavod za zaštitu okoliša i prirode prezentirala je upotrebu aplikacije Invazivne strane vrste u Hrvatskoj.

Po završetku konferencije, čuvar prirode, Vladimir Ajhler prezentirao je opremu nabavljenu u sklopu provedbe projekta i Centar za prihvat invazivne vrste crvenouhe kornjače.

Projekt se financira u sklopu javnog poziva Kontrola populacija prioritetnih invazivnih stranih vrsta, financiranog sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projekt će biti realiziran u periodu od 1. studenog 2023. godine do 30. rujna 2027. godine, a ukupna vrijednost projekta je 249.313, 45 €.

                                                    

Odaberi datum pretrage:

Pretraži